Friday, April 3, 2009

Ingrid Bjørnov: Lakse-enka

Utgitt av Vega Forlag i 2007.
Lydbok, 1t 5m, lest av forfatteren.

Jeg 'leste' denne boka for et par uker siden etter å ha kommet over den ved en tilfeldighet på biblioteket. Det tok ikke lange tida, jeg leste hele på én dag. :-)

Dette er en humorbok i den forstand at den er veldig morsom for leseren. Men Bjørnov har åpenbart gått gjennom mange lidelser i sitt ekteskap med en pasjonert laksefisker, så for henne er vel denne boka katarsis mer enn humor. Hun beskriver hvordan et slikt forhold som hennes utvikler seg og hvordan en mann som hennes takler en lakseløs hverdag. (Selvsagt med å planlegge endeløse fisketurer.) Boka er et oppkomme av morsomme episoder og gode formuleringer. Bjørnov skriver virkelig godt, hun er en skikkelig ordkunstner. Boka handler jo i stort sett om mer og mindre hverdagsliv, men hun formulerer seg på en måte som skaper interesse for det meste. Meget god bruk av det norske språket.

Forfatteren leser selv og det gjør hun selvsagt meget bra. En veldig morsom bok å høre på ... festlig og sjarmerende. Anbefales virkelig til alle som har mennesker i livet sitt som virkelig brenner for noe ... og kanskje også for dem som er slik selv? Man kunne kanskje få seg en oppvekker ... ;-)

Meget lesverdig!!

No comments: